TERMENI SI CONDITII

DE UTILIZARE A SITE-ULUI www.inputuri-ecologice.ro

 I. INTRODUCERE 

1.1. Bine ati venit pe platforma dezvoltata de catre ELIGABRI INTER ART S.R.L., cu sediul in Bucuresti, Sector 4, Intrarea Targu Frumos, nr. 11 – 13, Demisol, Biroul nr. 4, J40/14699/2021, CUI RO44797562 (in continuare denumita „Societatea” sau „ELIGABRI INTER ART”).

1.2. Societatea exploateaza un site de internet accesibil la adresa www.inputuri-ecologice.ro, precum si orice alta forma media, canal media, site web mobil sau aplicație mobila legata sau conectata in alt mod la acestea (denumite in continuare in mod colectiv “Platforma”, ”Site”-ul sau ”Inputuri-Ecologice”) oferind o platforma online dedicata conectarii Vanzatorilor de produse agro-alimentare si conexe (”Produse”) si potentialilor clienti / colaboratori ai acestora.

1.3. Prezentul document contine termenii si conditiile pentru utilizarea Site-ului si totodata, defineste drepturile si obligatiile utilizatorilor Platformei in relatiile cu Societatea, site-ul si intre acestia. Utilizatorul platformei www.inputuri-ecologice.ro, in continuare denumit “Utilizator”.

1.4. Accesul si/sau utilizarea site-ului presupune acceptul nelimitat si respectarea in totalitatea lui a prezentului document, impreuna cu Politica de Confidentialitate, ce este parte integranta a acestuia (”Termenii si Conditiile”). Recunoasteti ca ati citit si inteles Termenii si Conditiile si sunteți de acord ca prevederile acestora sa vi aplice intocmai.

1.5. Politica noastra de Confidentialitate guverneaza, de asemenea, utilizarea de catre dumneavoastra a Platformei noastre si explica modul in care colectam, protejam si dezvaluim informatiile care rezulta din utilizarea de catre dvs. a paginilor noastre web.

1.6. DACA NU SUNTETI DE ACORD CU (SAU NU PUTETI RESPECTA) TERMENII SI CONDITIILE, ATUNCI NU ESTE POSIBIL SA UTILIZATI PLATFORMA, dar va rugam sa ne anuntati prin e-mail la alexandra.ile@chrd.tech. Acesti Termeni se aplica tuturor vizitatorilor, utilizatorilor si altora asemenea care doresc sa acceseze sau sa utilizeze Platforma.

1.7. Termeni, conditii sau documente suplimentare pot fi postate pe Site, din cand in cand, si aceste vor fi considerate ca fiind incluse in mod expres si automat in prezentul document. Ne rezervam dreptul, la discretia noastra, de a face modificari la acesti Termeni si Conditii din cand in cand. Va vom avertiza cu privire la orice modificare prin actualizarea datei „Ultima actualizare” a acestor Termeni si Conditii si renuntati la orice drept de a primi notificari specifice cu privire la fiecare astfel de modificare. Va rugam sa va asigurati ca verificati Termenii aplicabili de fiecare data cand utilizati Site-ul nostru, astfel incat sa intelegeti ce Termeni se aplica. Prin continuarea utilizarii Site-ului dupa data publicarii acestor Termeni si conditii revizuite veti fi supus si veti fi considerat ca ati luat cunostinta si ca ati acceptat modificarile oricaror Termeni si Conditii revizuiti.

1.8. Informatiile furnizate pe Site nu sunt destinate distribuirii sau utilizarii de catre orice persoana sau entitate in orice jurisdictie sau tara in care o astfel de distributie sau utilizare ar fi contra legii sau reglementarilor sau care ne-ar supune oricarei cerinte de inregistrare in aceasta jurisdictie sau tara. In consecinta, acele persoane care aleg sa acceseze Site-ul din alte locatii fac acest lucru din proprie initiativa si sunt singurii responsabili pentru conformitatea cu legile locale, daca si in masura in care legile locale sunt aplicabile.

1.9. Nu puteti utiliza Site-ul sau Produsele in niciun scop ilegal sau neautorizat si nici nu puteti, prin listarea de Produse, sa incalcati nicio lege. Printre Produsele interzise a fi comercializate pe Platforma sunt urmatoarele: substante toxice de orice fel; droguri sau alte produse ilegale; jocuri de noroc si pornografie sau alte produse pentru adulti. Listarea oricarui Produs sau continut neautorizat poate duce la inchiderea imediata a contului dumneavoastra si o interdictie pe viata cu privire la utilizarea Site-ului.

1.10. Suntem un furnizor de servicii si, cu exceptia Produselor comercializate in mod direct de catre noi, nu facem nicio declaratie cu privire la siguranta, eficacitatea, adecvarea, acuratetea, disponibilitatea, preturile, evaluarile, recenziile sau legalitatea oricare dintre informatiile continute pe Site. Intelegeti si sunteti de acord sa ne protejati de orice pretentie sau cererea in legatura cu orice erori, omisiuni sau declaratii gresite in continutul Site-ului.

II. DEFINITII 

a. Comanda: inseamna manifestarea de vointa a unui Utilizator de a achizitiona un Produs de la un Vanzator, manifestare de vointa ce ia forma unui document electronic prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Platformei, intentia sa de a achizitiona Produsele de pe Site.

b. Cont: reprezinta sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Utilizatorului accesul la toate serviciile oferite de Societate prin intermediul Site-ului si care contine informatii despre istoricul pe Site (comenzi, facturi fiscale, etc.). 

c. Contract de vanzare: reprezinta contractul incheiat la distanta intre Cumparator si Vanzator, fara prezenta fizica simultana a partilor, cu respectarea prezentului document.  Prezentarea Produsului si conditiile comerciale postate de catre Vanzator pe Site si certificatul de garantie emis de catre Vanzator vor sta la baza Contractului de vanzare.

d. Continut: reprezinta informatii de orice tip (text, imagini, clipuri video, fotografii, comentarii, marci, nume de companii, etc.), discutii sau mesaje, postate de un Utilizator sau de catre Societate pe site. 

e. Cumparator – poate fi orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani (sau 18 ani pentru produsele pentru achizitia carora este necesar ca persoana fizica sa aiba aceasta varsta) sau persoana juridica sau orice alta entitate juridica care isi face un Cont pe Platforma si efectueaza o Comanda.

f. Informatii confidentiale: reprezinta orice informatie pe care Societatea o detine in legatura cu un Utilizator sau relația dintre acestia, afiliati ori asociati ai acestora, pusa la dispozitie inainte sau ulterior intrarii in orice relatii consensuale ori contractuale. 

g. Site: reprezinta Site-ul de internet ce poate fi accesat la adresa www.inputuri-ecologice.ro.

h. Utilizator: reprezinta orice persoana care acceseaza Site-ul. 

i. Vanzator – ELIGABRI INTER ART sau orice partener din Inputuri-Ecologice care isi expune Produsele pe Platforma in vedere achizitionarii lor de catre un Cumparator.

 

III. INREGISTRAREA PE PLATFORMA

III.1. Pentru a putea accesa Platforma, Utilizatorul va trebui sa isi creeze un Cont si sa  se inregistreze gratuit pe Site. Utilizatorul trebuie sa aiba capacitatea juridica deplina de a contracta si a utiliza Site-ul conform prezentului document. Utilizatorul este obligat sa furnizeze informatii exacte pe care se angajeaza sa le actualizeze imediat in caz de modificari.

III.2. Accesul la Contul creat este protejat printr-un nume de utilizator/e-mail si o parola aleasa de Utilizator cand se inregistreaza pe Site, in baza unei comunicari de catre Site a unui link de resetare a parolei. Utilizatorul este singurul responsabil pentru orice utilizare care poate fi facuta prin numele de utilizator/e-mail si parola acestuia si unicul garant al confidentialitatii acestora, precum si al oricarei utilizari a contului sau. 

III.3. Ne rezervam dreptul de a elimina, revendica sau modifica un nume de utilizator, la discretia noastra, daca consideram ca un astfel de nume de utilizator este inadecvat, obscen sau in orice alt mod inacceptabil. De asemenea, in situatia in care consideram ca orice din activitatea Utilizatorului, informatiile furnizate de acesta, Produsele vandute sau din orice alt motiv ca subscrisa sau Platforma sau ceilalti Utilizatori ar putea fi prejudiciati, ne rezervam dreptul de a ne selecta Utilizatorii, avand posibilitatea de a suspenda/inchide orice Cont, in orice moment si fara  vreo notificare prealabila. Motivele unei astfel de actiuni vor fi comunicate, la cerere, Utilizatorului interesat.

III.4. Prin crearea Contului, Utilizatorul isi da acceptul in vederea primirii de comunicari comerciale din partea ELIGABRI INTER ART. Acest acord va putea fi retras oricand prin transmiterea unui email la adresa alexandra.ile@chrd.tech.

III.5. ELIGABRI INTER ART isi rezerva dreptul de a selecta persoanele ce urmeaza sa aiba calitatea de Vanzatori pe Site. Pentru mentinerea unor standarde inalte de calitate, toti Vanzatorii sunt supusi unui proces permanent de evaluare si monitorizare.

III.6. Prin utilizarea Site-ului, Utilizatorul declara si garanteaza ca: (1) toate informatiile de inregistrare pe care le trimite sunt si vor fi adevarate, exacte, actuale si complete; (2) va mentine acuratetea acestor informatii si le va actualiza prompt, daca este necesar; (3) are capacitatea juridica si este de acord sa respecte acesti Termeni si Conditii; (4) nu este minor in jurisdictia in care locuieste; (5) nu va accesa Site-ul prin intermediul mijloace automate, fie prin intermediul unui bot, script sau altfel; (6) nu va folosi Site-ul in niciun scop ilegal sau neautorizat; si (7) utilizarea Platformei nu va incalca nicio lege sau reglementare aplicabila.

 

IV. COMERCIALIZAREA PRODUSELOR

IV.1. Depunem toate eforturile pentru a afisa cat mai precis posibil culorile, caracteristicile, specificațiile si detaliile Produselor disponibile pe Site. Cu toate acestea, nu garantam ca detaliile, caracteristicile, specificatiile si culorile Produselor vor fi exacte, complete, de incredere, actuale sau lipsite de altele erori si este posibil ca afisajul dumneavoastra electronic sa nu reflecte cu acuratete culorile reale si detaliile Produselor. Informatiile prezentate de catre Vanzator pentru descrierea Produselor nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare. Toate Produsele sunt supuse disponibilitatii, Platforma nu poate garanta ca Produsele vor fi in stoc. Anumite Produse pot fi disponibile exclusiv online prin intermediul Site-ului. Asemenea Produse pot avea cantitati limitate si pot fi returnate sau schimbate numai conform Politicii noastre de Returnare.

IV.2. Ne rezervam dreptul de a limita cantitatile de Produse oferite pe Site. Toate descrierile sau preturile Produselor pot fi modificate in orice moment, fara notificare, la discretia noastra. Ne rezervam dreptul de a intrerupe comercializarea unui Produs pe Site in orice moment, din orice motiv.

IV.3. Preturile afisate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si includ taxele legale aferente (e.g. T.V.A., timbru verde, etc.).

IV.4. In cazul platilor online, daca nu se specifica in mod diferit in oferta de vanzare a Produselor, Cumparatorul este cel ce suporta eventualele costuri suplimentare (incluzand, dar nelimitandu-se la comisioane de schimb valutar, transport, etc.). Vanzatorii vor comunica Utilizatorilor interesati, la cerere, toate si orice sume suplimentare ce se adauga la pretul unui Produs, daca este cazul.

IV.5. Plasarea unei Comenzi de catre un Cumparator si nici mesajul de confirmare transmis de catre Platforma ca urmare a incheierii procedurii de achizitie nu reprezinta acceptarea ofertei conform prevederilor art. 1188 Cod civil, Contractul de vanzare considerandu-se incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator a notificarii de expediere a Comenzii.

IV.6. Parcurgerea procedurii de plasare a unei Comenzi fara finalizarea acesteia (adaugare Produselor in cosul de cumparaturi neurmata de transmiterea efectiva a comenzii) nu reprezinta o Comanda in sensul prezentului, necreand vreo obligatie in sarcina Vanzatorului sau a Platformei.

IV.7. Cumparatorul este singurul responsabil de corectitudinea si veridicitatea datelor furnizate de acesta in vederea plasarii unei Comenzi. Vanzatorul va putea sa contacteze Cumparatorul, prin mijloacele indicate de acesta din urma, in vederea executari Contractului de vanzare.

IV.8. Avand in vedere ca Platforma este destinata comertului on-line care are o dinamica foarte mare facand dificila actualizarea in timp real a stocurilor, in cazul in care situatia de fapt o solicita, pana la momentul expedierii Produselor, Vanzatorul poate modifica cantitatea Produselor din Comanda, informand Cumparatorul asupra acestui lucru si returnand eventualele sume incasate in plus.

IV.9. ELIGABRI INTER ART poate oricand sa impuna anumite limite la numarul de Comenzi sau suma totala a Comenzilor intr-o perioada data), in baza dispozitiilor legale aplicabile sau in temeiul unui ordin emis de catre o autoritate publica sau din motive de securitate. Societatea nu va fi responsabila fata de Utilizatori pentru nefinalizarea Comenzilor care depasesc astfel de limite.

IV.10. Starea fiecarei Comenzi este indicata in mod corespunzator în Platforma.

IV.11. Imediat dupa finalizarea unei Comenzi, starea acesteia se va modifica automat în Platforma in Comanda Plasata.

IV.12. Vanzatorul este obligat sa raspunda tuturor Comenzilor Plasate, confirmand primirea acesteia si modificand starea acesteia din Comanda Plasata in Comanda Preluata.

IV.13. Vanzatorul poate modifica cantitatea Produselor din Comanda, informand Cumparatorul asupra acestui lucru si returnand eventualele sume incasate in plus.

IV.14. O Comanda poate fi anulata de catre Cumparator inainte ca aceasta sa fie preluata de catre Vanzator. Acest lucru se aplica si in cazul achizitiei printr-o singura Comanda a Produselor mai multor Vanzatori.

IV.15. Vanzatorul poate refuza onorarea unei Comenzi daca informatiile furnizate de catre Cumparator se dovedesc a fi incomplete sau incorecte sau daca plata pretului nu este efectuata (pentru situatiile in care plata se efectueaza online). In aceasta situatie, Vanzatorul va informa Cumparatorul asupra situatiei ivite, in cel mai scurt timp posibil.

IV.16. In cazul in care Cumparatorul alege sa faca plata cu cardul online, datele cardului de plata ale Utilizatorului/ Cumparatorului nu vor fi accesibile sau stocate de catre ELIGABRI INTER ART, ci de catre procesatorul de plati utilizat.

IV.17. Vanzatorul va ambala Produsele in mod corespunzator si va transmite toate documentele insotitoare necesare. Vanzatorul va emite o factura fiscala Cumparatorului pentru Produsele achizitionate.

IV.18. Livrarea Produselor achizitionate de la partenerii Inputuri-Ecologice se face in mod direct de catre acestia fiind responsabilitatea exclusiva a acestora. Cu exceptia cazului in care un Vanzator stabileste reguli mai stricte, acesta este obligat sa expedieze Produsele cel tarziu in a treia (3) zi lucratoare de la data lansarii Comenzii de catre Cumparator sau in o (1) zi lucratoare de la data ce Produsele vor fi disponibile in stoc. Vanzatorul are obligatia de a notifica Cumparatorului cu privire la disponibilitatea stocurilor si la noile termene de livrare.

IV.19. Vanzatorul va incarca factura fiscala si documentul emis de catre curier (AWB, scrisoare de trasura, etc.) in Platforma si va schimba statusul Comenzii din Preluata in Comanda Expediata. Utilizatorii care vor plasa o comanda fara crearea unui cont vor primi factura fiscala prin intermediul unui SMS pe numarul de telefon furnizat la plasarea comenzii. SMS-ul va contine un URL catre factura fiscala in format electronic, iar clientul o va putea descarca sau trimite pe adresa proprie de email. Clientii care doresc primirea facturii in format fizic (tiparit) vor contacta serviciul suport clienti Inputuri-Ecologice la numarul de telefon 0744.105.140 sau pot trimite solicitarea la adresa de email alexandra.ile@chrd.tech.

IV.20. Livrarea va fi considerata ca fiind efectuata la momentul semnarii de primire a documentului emis de catre transportator sau a facturii fiscale/procesului verbal de predare-primire. Vanzatorul este obligat sa modifice starea Comenzii din Expediata in Comanda Finalizata.

IV.21. Fiecare Produs va beneficia de garantie conform dispozitiilor legale in vigoare. Utilizatorii vor fi informati cu privire la conditiile de garantie inainte de achizitionarea Produsului, Vanzatorul avand obligatia de a furniza impreuna cu Produsul, Certificatul de garantie, in cazul in care acesta este impus de dispozitiilor legale in vigoare.

IV.22. Proprietatea asupra Produselor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii de catre Cumparator.

IV.23. Un Cumparator ce are calitatea de consumator are dreptul sa se retraga din Contractul de vanzare si sa returneze Produsul/Produsele achizitionat/e, fara a fi necesara vreo explicatie sau motiv si fara alte costuri suplimentare.

IV.24. Vanzatorul va rambursa toate sumele primite drept plata, inclusiv costurile livrarii, dupa caz, cu exceptia costurilor suplimentare determinate de faptul ca Cumparatorul a ales alta modalitate de livrare decat livrarea standard oferita de Vanzator.

IV.25. Cumparatorul va suporta costurilor de returnare a Produsului/Produselor, conform dispozitiilor Ordonantei de urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative. Cu exceptia cazului in care Vanzatorul s-a oferit sa recupereze el insusi Produsele, acesta poate amana rambursarea pana la data receptionarii Produselor care au facut obiectul vanzarii sau pana la momentul primirii unei dovezi din partea consumatorului conform careia acesta a trimis produsele catre Vanzator, luandu-se in considerare data cea mai apropiata.

IV.26. Perioada de retragere este de 14 zile de la:

IV.26.1. ziua in care consumatorul sau o parte terta, alta decat transportatorul si care este indicata de consumator, intra in posesia fizica a produselor, in cazul contractelor de vanzare, sau:

IV.26.1.1. in cazul in care consumatorul comanda printr-o singura comanda produse multiple care vor fi livrate separat, ziua in care consumatorul sau o parte terta, alta decat transportatorul si care este indicata de consumator, intra in posesia fizica a ultimului produs;

IV.26.1.2. in cazul livrarii unui produs care consta din mai multe loturi sau piese, ziua in care consumatorul sau o parte terta, alta decat transportatorul si care este indicata de consumator, intra in posesia fizica a ultimului produs sau a ultimei piese.

IV.27. Inainte de expirarea perioadei de retragere, Cumparatorul informeaza Vanzatorul cu privire la decizia sa de retragere din Contractul de vanzare, utilizand una dintre urmatoarele variante:

IV.27.1. de a folosi modelul de formular de retragere prevazut la formularul anexat;

IV.27.2. de a face orice alta declaratie neechivoca in care isi exprima decizia de retragere din contract.

IV.28. Cu exceptia cazului in care Vanzatorul s-a oferit sa recupereze el insusi Produsele, consumatorul returneaza produsele sau le inmaneaza Vanzatorului sau unei persoane autorizate de profesionist sa recepționeze produsele, fara intarziere nejustificata si in decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat profesionistului decizia sa de retragere din contract. Termenul este respectat daca Produsele sunt trimise inapoi de consumator inainte de expirarea perioadei de 14 zile.

IV.29. Consumatorul este responsabil in ceea ce priveste diminuarea valorii Produselor rezultata din manipularea acestora, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionarii Produselor. Ambalajul Produsului si toate accesoriile acestuia fac parte integranta din Produs. Vanzatorul va putea retine din pretul total al Produsului sumele ce reprezinta diminuarea valorii Produsului. Valoarea acestor sume va fi comunicata Cumparatorului ulterior receptionarii Produsului.

IV.30. Orice sume vor fi datorate de catre Vanzator unui Cumparator vor achitate in termen de 14 (paisprezece) zile de la data la care Vanzatorul a luat act de acest lucru.

IV.31. Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contractul de vanzare urmatoarele:

IV.31.1. contractele de prestari de servicii, dupa prestarea completa a serviciilor, daca executarea a inceput cu acordul prealabil expres al Cumparatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere dupa executarea completa a contractului de catre profesionist;

IV.31.2. furnizarea de produse sau servicii al caror pret depinde de fluctuatiile de pe piata financiara pe care Vanzatorul nu le poate controla si care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;

IV.31.3. furnizarea de produse confectionate dupa specificatiile prezentate de Cumparator sau personalizate in mod clar;

IV.31.4. furnizarea de produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;

IV.31.5. furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consumator;

IV.31.6. furnizarea de produse care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;

IV.31.7. furnizarea de bauturi alcoolice al caror pret a fost convenit in momentul incheierii contractului de vanzare, a caror livrare nu poate fi efectuata inainte de 30 de zile si a caror valoare reala depinde de fluctuatiile de pe piata pe care Vanzatorul nu le poate controla;

IV.31.8. contractele in cazul carora Cumparatorul a solicitat in mod special Vanzatorului sa se deplaseze la domiciliul sau pentru a efectua lucrari urgente de reparatie sau de intretinere. Daca, cu ocazia unei astfel de vizite, Vanzatorul presteaza alte servicii in afara celor solicitate in mod expres de Cumparator sau furnizeaza alte produse decat piesele de schimb indispensabile pentru executarea lucrarilor de intretinere sau de reparatie, dreptul de retragere se aplica respectivelor servicii sau produse suplimentare;

IV.31.9. furnizarea de inregistrari audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate dupa livrare;

IV.31.10. furnizarea de ziare, periodice si reviste, cu exceptia contractelor de abonament pentru furnizarea de astfel de publicatii;

IV.31.11. furnizarea de continut digital care nu este livrat pe un suport material, daca prestarea a inceput cu acordul prealabil expres al Cumparatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere.

IV.32. Societatea isi rezerva dreptul sa implementeze un sistem de evaluare a Utilizatorilor (Cumparatori si Vanzatori) si sa stabileasca anumite remedii in functie de acesta. In cazul in care Utilizatorul nu este de acord cu introducerea sistemului, acesta va avea dreptul sa denunte prezentul acord in termen de 15 zile de la data implementarii.

V. GARANTII

V.1. Cu exceptia situatiei in care se mentioneaza in mod diferit in cadrul prezentarii facute de catre un Vanzator, toate Produsele comercializate pe Inputuri-Ecologice sunt noi, provin din surse autorizate de fiecare producator in parte si beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor.

VI. RASPUNDERE

VI.1. Nici ELIGABRI INTER ART si nici Vanzatorul nu pot fi responsabili pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al utilizarii Site-ului sau a indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezultă din utilizarea Produselor dupa livrare.

VII. RECENZII, COMENTARII, INTREBARI SI RASPUNSURI

VII.1. Site-ul este prevazut cu o secțiune de recenzii, intrebari si raspunsuri.

VII.2. Recenziile pot fi atat pozitive, cat si negative.

VII.3. O data cu publicarea recenziei, un Utilizator poate acorda si un calificativ pentru Produsul respectiv. Calitatea recenziilor si calificativele primite vor influenta evaluarea Produsului.

VII.4. Intrebarile se vor referi la caracteristicile Produselor sau la politica de comercializare a Vanzatorului.

VII.5. Limba utilizata va fi limba romana.

VII.6. In utilizarea acestei sectiuni a Site-ului, Utilizatorii se obliga sa se refere doar la caracteristicile Produselor sau la politica de comercializare a Vanzatorului, sa nu foloseasca un limbaj injurios si sa respecte ceilalți Utilizatori, sa utilizeze doar informatii adevarate, in conformitate cu legea, corecte si neinselatoare.

VII.7. In momentul publicarii unei recenzii, comentariu, intrebare sau raspuns pe Site, Utilizatorii acorda Vanzatorului si Site-ului o licenta neexclusiva, perpetua, irevocabila, nelimitata teritorial si dau dreptul acestora de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui si de a afisa acest continut.

VII.8. Ne rezervam dreptul sa cenzuram sau sterge orice mesaj publicat pe Site.

VIII. DREPTURI DE PROPRIETATE INTELECUTALA

VIII.1. Daca nu se indica altfel, site-ul si tot codul sursa, bazele de date, functionalitatile, software-ul, site-ul web design, audio, video, text, fotografii si grafica de pe Site (colectiv, ”Continutul”) si marcile comerciale (”Marcile") sunt detinute sau controlate de noi sau ne sunt licentiate si sunt protejate de legile privind drepturile de autor si marcile comerciale. Continutul si marcile sunt furnizate pe site-ul ”in aceasta stare” numai pentru uzul dumneavoastra personal. Cu exceptia cazurilor prevazute in mod expres in acesti Termeni si Conditii, nicio parte a Site-ului si niciun Continut sau Marca nu poate fi copiat, reprodus, agregat, republicat, incarcat, postat, afisat public, codificat, tradus, transmis, distribuit, vandut, licentiat sau exploatat in alt mod pentru orice scop comercial, fara acordul nostru expres, prealabil, in scris.

VIII.2. Cu conditia sa fiti eligibil sa utilizati Site-ul, vi se acorda o licenta limitata pentru accesarea si utilizarea Site-ului si pentru a descarca sau tipari o copie a oricarei parti a Continutului la care asi obtinut acces in mod legal numai pentru uzul dumneavoastra personal si necomercial utilizare.

VIII.3. Orice reproducere sau reprezentare, totala sau partiala, a site-ului sau la oricare dintre componentele sale, fara autorizarea Societatii este interzisa si constituie o incalcare sanctionata de legislatia in vigoare.

IX. ACTIVITATI INTERZISE

IX.1. Este interzisa accesarea sau utilizarea Site-ului in alt scop decat cel specificat de noi.

IX.2. Prin crearea unui Cont, Utilizatorii se obliga sa nu:

IX.2.1. Preia sistematic date sau alt continut de pe Site pentru a crea sau compila, direct sau indirect, o colectie, compilare, baza de date sau director fara permisiunea scrisa din partea noastra.

IX.2.2. Induca in eroare sau sa insele alti Utilizatori, in special in orice incercare de a afla informatii sensibile despre cont, cum ar fi parolele de utilizator.

IX.2.3. Eludeze, dezactiveze sau interfereze in alt mod cu functiile de securitate ale Site-ului, inclusiv cu acele caracteristici care impiedica sau restrictioneaza utilizarea sau copierea continutului Site-ului sau care impun limitari privind utilizarea Site-ului si/sau a continutului acestuia.

IX.2.4. Efectueze nicio actiune care, in opinia noastra, dauneaza ELIGABRI INTER ART si/sau Site-ului.

IX.2.5. Utilizeze orice informatie obtinuta de pe Site pentru a hartui, a abuza sau a vatama alta persoana.

IX.2.6. Utilizeze necorespunzator serviciile noastre de asistenta

IX.2.7. Utilizeze Site-ul intr-o maniera neconforma cu orice legi sau reglementari aplicabile.

IX.2.8. Incarce sau sa transmita virusi, cai troieni, sau alte materiale, inclusiv utilizarea excesiva a majusculelor si spam-ul (postarea continua a textului repetitiv), care modifica, deterioreaza, perturba, sau interfereaza cu utilizarea, caracteristicile, functiile, operarea sau intretinerea Site-ului.

IX.2.9. Se angajeze in orice utilizare automata a sistemului, cum ar fi utilizarea de scripturi pentru a trimite comentarii sau mesaje sau utilizarea oricaror roboti de minare sau alte instrumente de colectare si extractie a datelor

IX.2.10. Stearga notificarea privind drepturile de autor sau alte drepturi de proprietate din orice informatie publicata pe Site.

IX.2.11. Incerce sa uzurpeze identitatea unui alt Utilizator

IX.2.12. Incarce sau sa transmita (sau sa incerce sa incarce sau sa transmita) orice material care actioneaza ca un mecanism pasiv sau activ de colectare sau transmitere a informatiilor, inclusiv, fara limitare, clear graphics interchange formats (”gifs”), 1 x 1 pixels, web bugs, cookie-uri sau alte dispozitive similare (uneori denumite „spyware” sau „mecanisme de colectare pasiva” sau „pcms”).

IX.2.13. Interfereze, perturbe sau sa creeze o povara nejustificata asupra Site-ului sau a retelelor sau servicii conectate la Site.

IX.2.14. Copieze sau adapteze software-ul Site-ului, inclusiv, dar fara a se limita la, Flash, PHP, HTML, JavaScript sau alt cod.

IX.2.15. Descifreze, decompileze, dezasambleze sau sa faca inginerie inversa a oricarui software care cuprinde sau alcatuieste in orice fel o piesa a Site-ului.

X. POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

X.1. Prin acceptarea prezentului document, Partile se obliga sa mentina confidentialitatea tuturor informatiilor, indiferent de forma in care acestea le-au parvenit (orale, scrise) si de suportul pe care acestea se afla (electronice, scrise, disc sau alte mijloace de stocare a datelor) si indiferent daca au fost evidentiate sau nu ori desemnate in alt fel ca fiind confidentiale, referitoare la: date financiare, specificatii ale produselor si serviciilor, proiectele si programele de afaceri; produsele livrate sau aflate in stoc, necesar de aprovizionat; modul de promovare al produselor, procese de fabricatie, retete de fabricatie, metode si rezultate ale calculelor de cost, know-how, informatii privind preturile si orice alti termeni comerciali, secrete comerciale, informatii referitoare la cercetare si dezvoltare, planuri de lansare de produse si servicii, planuri de marketing, informatii referitoare la salariati, prototipuri, programe informatice, obiective sau strategii, organizarea, politicile interne; orice date/informatii cu privire la clientii, partenerii de afaceri si furnizorii, etc.

X.2. Pentru evitarea oricarui dubiu, informatiile confidentiale nu vor include insa informatiile care: sunt publice la data dezvaluirii acestor informatii catre parti si/sau reprezentantii acestora;  devin publice, dar nu ca rezultat al divulgarii acestor informatii prin incalcarea prezentului; au fost obtinute de la o sursa ce nu are legatura cu Partile, in cazul in care aceasta sursa nu este tinuta a pastra confidentialitatea acestor informatii; sau Partile pot dovedi intr-o modalitate satisfacatoare in mod rezonabil ca aceste informatii se aflau in mod legal in posesia acestora inainte de data semnarii prezentului Angajament, nefiind furnizate de catre Parti, iar acestea nefiind tinute de obligatia pastrarii confidentialitatii acestor informatii.

X.3. Partile vor mentine confidențialitatea pe durata a aplicare a prezentului document, cat si ulterior pentru o perioada de cinci (5) ani.

X.4. Politica de confidentialitate se bazeaza pe Regulamentul nr. 679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date (denumit in continuare “Regulamentul General de Protectie a Datelor”).

X.5. Aceasta politica de confidentialitate descrie modul in care Societatea colecteaza, prelucreaza, transfera si protejeaza datele cu caracter personal ale Utilizatorilor Site-ului pe care acestia le furnizeaza atunci cand utilizeaza Platforma (denumite in continuare “Serviciile”).

X.6. Atunci cand utilizati Serviciile vom prelucra urmatoarele date cu caracter personal: nume, prenume, adresa de e-mail, adresa postala, nume de utilizator, locatia, adresa IP (denumite in continuare “Date personale”).

X.7. Nu colectam si nu prelucram in alt mod date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protectia datelor in categorii speciale de date cu caracter personal.

X.8. Societatea  prelucreaza Datele personale in urmatoarele scopuri:

Crearea si folosirea Contului. Desfasurarea relatiei contractuale

X.9. Atunci cand va creati un cont pe Site sau cand dati o comanda online colectam informatii precum nume, prenume, numar de telefon, adresa de e-mail, adresa postala. Prelucram aceste date in temeiul executarii unui contract, in conformitate cu art. 6 alin. (1) lit. b) din Regulamentul General de Protectie a Datelor. Refuzul dumneavoastra de a ne furniza datele mai sus mentionate va conduce la imposibilitatea crearii contului de si/sau a derularii raporturilor contractuale dintre dumneavoastra si Societate.

 

 

Marketing, reclama si publicitate

X.10. Vom colecta si utiliza informatii precum: nume, prenume, adresa de e-mail pentru a va transmite informari comerciale legate de Serviciile noastre, insa numai ulterior obtinerii consimtamantului expres prin exprimarea optiunii dumneavoastra in acest sens, in conformitate cu art. 6 alin. (1) lit a) din Regulamentul General de Protectie a Datelor.

Profilare

X.11. Pentru imbunatatirea calitatii Serviciilor noastre, putem combina Datele personale (nume, prenume, adresa de e-mail) care sunt furnizate direct de catre dumneavoastra cu alte date provenite din alte surse precum cookie-urile, insa numai ulterior obtinerii consimtamantului expres prin exprimarea optiunii dumneavoastra in acest sens, in conformitate cu art. 6 alin. (1) lit a) din Regulamentul General de Protectie a Datelor.

Corespondenta

X.12. Vom colecta informatii precum: nume, prenume, numar de telefon, adresa de e-mail, adresa postala  pentru a va comunica in legatura informari legate de prestarea Serviciilor noastre, precum si pentru comunicarea oricaror modificari aduse prezentei Politici de confidentialitate. Prelucram aceste date in temeiul executarii unui contract, in conformitate cu art. 6 alin. (1) lit. b) din Regulamentul General de Protectie a Datelor. Refuzul furnizarii datelor mai sus mentionate va conduce la imposibilitatea transmiterii oricaror informatii legate de Serviciile Societatii.

Indeplinirea unor obligatii legale

X.13. Atunci cand autoritatile publice ne solicita anumite informatii, vom prelucra informatii precum: nume, prenume, numar de telefon, adresa de e-mail, adresa postala, pentru a raspunde unor astfel de solicitari, in conformitate cu art. 6 alin (1), lit. c) din Regulamentul General de Protectie a Datelor. Netransmiterea datelor personale mai sus mentionate in vederea indeplinirii unei obligatii legale va putea conduce la producerea unor consecinte negative (sanctiuni, amenzi etc) pentru Societate.

Efectuarea unor operatiuni de plata

X.14. In cazul in care efectuati plati pe site, informatiile bancare precum: nume, prenume, cont IBAN le furnizati direct operatorului de plati ales de catre Societate in acest sens, in scopul efectuarii operatiunilor de plata, iar noi nu vom prelucra si retine propriu-zis aceste informatii. Refuzul dumneavoastra de a furniza datele mai sus mentionate va conduce la imposibilitatea finalizarii operatiunilor de plata solicitate.

Durata de stocare a datelor

X.15. Datele personale vor fi stocate dupa cum urmeaza:

X.15.1. Crearea si folosirea contului de utilizator – Datele personale vor fi stocate pe durata necesara administrarii Contului, pana la momentul in care optati pentru stergerea acestuia.

X.15.2. Marketing, reclama si publicitate – Datele personale vor fi stocate pana la momentul in care va retrageti consimtamantul, dar nu mai mult de 5 ani de la data la care le-ati furnizat.

X.15.3. Profilare - Datele personale vor fi stocate pana la momentul in care va retrageti consimtamantul, dar nu mai mult de 5 ani de la data la care le-ati furnizat.

X.15.4. Corespondenta – Datele personale vor fi stocate pe toata perioada existentei Contului, pana la momentul stergerii acestuia de catre dumneavoastra.

X.15.5. Indeplinirea unei obligatii legale – Datele personale vor fi stocate pe toata durata mentionata in obligatiile legale instituite in sarcina Societatii.

X.15.6. Societatea va sterge sau anonimiza toate Datele personale pentru care v-ati retras consimtamantul, a expirat durata de stocare maxima de 5 ani mai sus mentionata sau care nu mai sunt necesare pentru indeplinirea oricaruia dintre scopurile enumerate mai sus.

X.16. Societatea nu va dezvalui Datele personale decat in urmatoarele situatii:

X.16.1. Atunci cand avem acordul dumneavoastra expres in acest sens;

X.16.2. Atunci cand suntem obligati sa dezvaluim Datele personale in temeiul unei obligatii legale urmatoarelor categorii de destinatari: autoritati publice, auditori sau institutii competente in realizarea controalelor asupra Societatii;

X.16.3. Pentru atingerea oricaruia dintre scopurile mai sus enumerate, Societatea noastra poate utiliza serviciile mai multor parteneri contractuali, iar acestora le vor fi divulgate Datele personale pentru a fi utilizate in limitele obligatiilor pe care si le-au asumat fata de societatea noastra. Acesti parteneri pot avea calitatea de persoane imputernicite si/sau operatori de date independenti. De asemenea, unii dintre parteneri sunt terte parti care nu intentioneaza sa prelucreze Datele personale, insa pot avea acces la acestea in indeplinirea sarcinilor sau interactiunilor lor cu Societatea, cum ar fi societati care asigura mentenanta tehnica, auditori financiari sau juridici.

X.16.4. Va asiguram ca depunem toate eforturile necesare pentru a ne asigura ca toate entitatile cu care colaboram prelucreaza Datele personale in conditii de siguranta si securitate.

X.16.5. Atunci cand exista litigii si/sau alte reclamatii la adresa Societatii noastre.

X.17. Inainte de a transfera Datele personale unui stat sau organizatii internationale din afara Uniunii Europene si/sau Spatiului Economic European, ne vom asigura de respectarea tuturor conditiilor impuse de Regulamentul General de Protectie a Datelor, precum si de orice legislatie aplicabila protectiei datelor cu caracter personal.

X.18. In conformitate cu prevederile Regulamentului General de Protectie a Datelor, beneficiati de urmatoarele drepturi in calitate de persoane vizate:

X.18.1. DREPT DE ACCES – insemnand dreptul dumneavoastra de a solicita confirmarea faptului ca Datele personale sunt prelucrate sau nu, iar in caz afirmativ, puteti solicita accesul la acestea, precum si anumite informatii despre acestea. De asemenea, la solicitarea dumneavoastra, veti primi si o copie a Datelor personale;

X.18.2. DREPT LA RECTIFICARE - insemnand dreptul dumneavoastra de a obtine rectificarea Datelor personale care sunt inexacte, precum si completarea Datelor personale care sunt incomplete, inclusiv prin furnizarea de catre dumneavoastra de informatii suplimentare;

X.18.3. DREPTUL LA STERGEREA DATELOR - insemnand ca in situatiile reglementate expres de lege (in special in cazul in care va retrageti consimtamantul sau in cazul in care se constata ca Datele personale au fost prelucrate ilegal), aveti dreptul de a obtine din partea Societatii stergerea Datelor personale;

X.18.4. DREPTUL DE A RETRAGE CONSIMTAMANTUL - insemnand dreptul dumneavoastra de a va retrage, in orice moment, consimtamantul pentru prelucrarea Datelor personale, cu mentiunea ca prelucrarea Datelor personale anterior momentului retragerii consimtamantului ramane valabila;

X.18.5. DREPTUL LA PORTABILITATEA DATELOR - insemnand dreptul dumneavoastra de a primi Datele personale pe care le-ati furnizat intr-un format structurat, care poate fi citit automat si dreptul de a solicita ca Datele personale sa fie transmite altui operator ales de dumneavoastra;

X.18.6. DREPTUL LA RESTRICTIONAREA PRELUCRARII - insemnand dreptul dumneavoastra de a obtine din partea Societatii restrictionarea prelucrarii Datelor personale in anumite situatii reglementate expres de lege (in special in cazul in care contestati exactitatea Datelor personale sau in cazul in care prelucrarea este ilegala, dar dumneavoastra va opuneti stergerii Datelor personale). In aceste situatii, cu exceptia stocarii, Datele personale nu vor mai fi prelucrate;

X.18.7. DREPTUL LA OPOZITIE - insemnand dreptul dumneavoastra de a va opune prelucrarii datelor in anumite cazuri, inclusiv crearii de profiluri (marketing direct, cercetare stiintifica, istorica sau statistica, interesul legitim al operatorului, interes public sau care rezulta din exercitarea autoritatii publice cu care este investit operatorul;

X.18.8. DREPTUL DE A DEPUNE PLANGERE - insemnand dreptul dumneavoastra de a depune plangere fata de modalitatea de prelucrare a Datelor personale. Plangerea se depune la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

X.19. Societatea va depune toate diligentele si va adopta toate masurile tehnice si organizatorice necesare protejarii Datelor personale impotriva pierderii, furtului, utilizarii necorespunzatoare, accesului neautorizat, dezvaluirii neautorizate, alterarii si distrugerii. In acest sens vom folosi metode precum criptarea, parolare si limitarea accesului la Datele personale.

De asemenea, vom actualiza si testa periodic securitatea tehnologiilor pe care le folosim. Totodata, vom informa si instrui personalul nostru in legatura cu importanta confidentialitatii si protectiei datelor dumneavoastra cu caracter personal.

XI. SECURITATE SI HYPERLINKURI 

XI.1. Transferul datelor prin intermediul Site-ului este criptat conform standardului SSL (Secure Sockets Layer) este tehnologia standard de securitate prin care se stabilesc legaturi criptate intre un server web si un browser. Aceasta legatura asigura ca toate datele transmise intre serverul web si browsere raman private si integrale. SSL este un standard industrial si este vast folosit de site-uri web pentru protejarea tranzactiilor online cu clientii acestora.

XI.2. Site-ul poate contine link-uri catre site-urile partenere ale ELIGABRI INTER ART sau catre site-uri terte. ELIGABRI INTER ART nu are nici un control asupra acestor site-uri si, prin urmare, nu isi asuma nicio responsabilitate pentru disponibilitatea, continutul si produsele si / sau serviciile disponibile pe aceste site-uri. 

XI.3. ELIGABRI INTER ART nu va fi responsabila pentru niciun fel de daune directe sau indirecte care ar putea aparea din cauza accesului Utilizatorului la site-ul partener si / sau tert si utilizarea continutului si a produselor si / sau serviciilor acestui site de catre Utilizator. 

XII. FORTA MAJORA SI CAZUL FORTUIT 

XII.1. ELIGABRI INTER ART nu va fi in niciun fel raspunzatoare fata de Utilizator si este scuzata de orice esec de a livra sau de a executa sau de intarzierile cauzate in executarea contractului ca urmare a unor cauze dincolo de puterea sa de control, inclusiv, dar fara a se limita la: actiuni guvernamentale, incendii, intreruperi de munca, penurie, pandemii, razboi, terorism, tulburari civile, probleme de logistica, intreruperi ale energiei electrice, ale comunicatiilor, ale furnizorului de servicii Internet sau defectiuni aferente serviciilor de gazduire sau intarzieri datorate furnizorilor de echipament hardware-ul sau sisteme software, negarea serviciilor ca urmare a unor atacuri, intruziune malware, atacuri tip hacking, acte ale unor terti din afara controlului Societatii, dezastre naturale, inclusiv modificari ale capacitatii ELIGABRI INTER ART de a oferi serviciile conform obiectului si / sau pretului stabilit ca urmare a unor modificari legislative.

XIII.  DURATA, REZILIEREA, UTILIZAREA SI RASPUNDEREA 

XIII.1. Acest contract se incheie pe o perioada nedeterminata de la acceptarea Termenilor si Conditiilor de catre Utilizator. 

XIII.2. Sunt interzise: modificarea materialelor de pe acest Site, proprietate intelectuala a Societatii, reproducerea acestora, afisarea, derularea sau distribuirea publica, utilizarea lor in scopuri publice sau comerciale altele decat cele pentru care a fost realizat Site-ul. Este interzisa utilizarea acestor materiale pe un alt site web sau in orice mediu computerizat legat in retea. Nerespectarea oricaruia dintre acesti Termeni duce automat la anularea dreptului de a utiliza acest Site si obligatia de a distruge de indata toate materialele descarcate sau imprimate. 

XIII.3. Utilizatorul isi asuma faptul ca folosirea serviciului pus la dispozitie de Site se va face numai cu buna-credinta si in conformitate cu legislatia in vigoare. 

XIII.4. In cazul in care un Utilizator nu respecta acesti Termeni si Conditii, in special prin faptul ca nu furnizeaza informatiile necesare pentru utilizarea corecta a Site-ului si / sau comite incalcari ale legilor si reglementarilor in vigoare si dupa o informare prealabila de 5 zile, ELIGABRI INTER ART va avea dreptul sa suspende sau sa inchida Contul, in mod automat si de plin drept, fara interventia instantei, si sa-i refuze in viitor accesul la orice sau o parte a Site-ului, fara a aduce atingere eventualelor daune si interese pe care ELIGABRI INTER ART le poate pretinde. 

XIV. NOTIFICARI SI ALTE COMUNICARI 

XIV.1. Pentru orice intrebare sau informatii despre Site si/sau prezentul document, Utilizatorul poate contacta ELIGABRI INTER ART prin trimiterea unui e-mail la urmatoarea adresa: alexandra.ile@chrd.tech.

XIV.2. Utilizatorii pot fi informati de ELIGABRI INTER ART prin transmiterea de notificari electronice (pop-up-uri, texte incluse in site etc.), email-uri, mesaje tip SMS, contactare telefonica directa pentru transmiterea mesajelor.

XIV.3. Comunicarea este opozabila daca este efectuata conform prezentului document. Notificarea se prezuma a fi primita in prima zi lucratoare dupa cea in care a fost expediata. 

XV. NULITATE, CONCILIERE SI LITIGII

XV.1. In cazul in care una dintre clauzele prezentului contract va fi declarata nula sau inaplicabila printr-o modificare a legislatiei, reglementari sau printr-o decizie a justitiei, aceasta nu va afecta in niciun fel validitatea si respectarea celorlalte clauze. Esecul ELIGABRI INTER ART de a-si exercita drepturile care ii sunt conferite in temeiul prezentului document nu constituie o renuntare la drepturile sale. 

XV.2. Orice plangere sau nemultumire cu privire la functionarea Site-ului trebuie transmisa, in scris la adresa de e-mail alexandra.ile@chrd.tech. ELIGABRI INTER ART va investiga si va adresa plangerea in termen de 30 de zile de la primire.  

XV.3. Orice conflict aparut intre Utilizatori si ELIGABRI INTER ART se va rezolva pe cale amiabila, prin intelegere intre parti. In cazul in care conflictul nu este solutionat pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata de la sediul ELIGABRI INTER ART sau instantei superioare corespunzatoare.

Prezentul document va fi guvernat de si interpretat in conformitatea cu legea din Romania.